RÓLUNK

Alapcélunk szerint 2015-től a fogyatékkal élők, elsősorban a down-szindrómás és autista fiatalok integrált szabadidősport tevékenységét valósítjuk meg. A "Fitt, Egészséges Nemzetért Tárt Kapus Program" keretében a fogyatékkal élőket ez épekkel együtt sportoltatjuk, amely tevékenység támogatja társadalmi integrációjukat , egyúttal olyan érzékenyítést is jelent ép társaikban, amely egyben a szabadidősport tevékenység területén fenntartható motiváció forrása is lehet. 
Az elmúlt években már jelentős lépéseket tettünk annak érdekében, hogy minél szélesebb körben ismert legyen a kezdeményezés és létrejöjjenek azok a partnerségek, amelyek megalapozhatják egy hosszú távon is fenntartható társadalmi integrációt a fogyatékkal élők számára a szabadidő, azon belül kiemelten a szabadidősporton keresztül, amely népegészségügyi szempontból is prioritást élvez.

A fogyatékkal élők társadalmi integrációja a szabadidősporton keresztül, annak épekkel integrált formájában többes értékteremtő jelleggel bír, ehhez jelen pályázat keretében egy stratégiát kívánunk megalkotni, amely az elkövetkezendő években szakmai alapja lehet mind módszertanilag, mind fenntarthatósági szempontból a résztvevők és érintettek számára annak érdekében, hogy az elért eredmények alapján még szélesebb körben ki lehessen terjeszteni és hozzáférhetővé tenni ezt a szolgáltatást.

Célunk, hogy munkánkkal és a jelen pályázat keretében megalkotott kapcsolódó stratégiával a társadalmi felelősségvállalás fókuszába helyezzük a fogyatékkal élők szabadidősport tevékenységét, amelyet az együttműködő partnerek és a célcsoport aktív részvételével, bevonásával egy fenntartható modellé kívánunk fejleszteni. Ez hosszú távú össztársadalmi érdek, amely egészségügyi szempontból preventív jelleggel is bír, továbbá közösség építő és a fogyatékkal élők társadalmi integrációját aktívan megvalósítja.

Kattints ide és vásárolj Te is FILANTRÓP Adománykártyát, hogy támogatásoddal fenntarthatóbbá tegyük működésünk!

Küldetésünk 20 éve változatlan: Egy boldogabb élet!

----------------------------------
A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala által 219927 lajstromszámon nyilvántartott  "Közösséget építünk" oltalom alatt álló jelmondatot (védjegyet) a Jogosultak engedélye alapján használjuk.